Tässä kerron mun työpäivästä. Tein tälle(kin) oman sivun, että on helposti löydettävissä!

Aamusin herään seitsemän jälkeen, teen ihan perus aamutoimet ja sit otan ikkunalaudalta kylmästä leivän ja aamupalajuuston. Usein kans juon jonkun tölkkikahvin tai sit ihan vaan pikakahvia. Kahvi ei oo Kiinassa kovinkaan edullista (Suomen hintaan verrattuna on, mutta tällä valuutalla ei niinkään).

Kahdeksan aikaan aamulla lähen kävelemään linkkapysäkille, mihin on noin 70 metriä matkaa hotellin ulkopuolelta. Mun pääsääntöinen työaika alkaa aamulla klo 9, mutta matkaan menee vajaa tunti, riippuu tosi paljon ruuhkasta. Kilometreissä mun työpaikalle ei oo kuin vajaa 7 kilometriä, mutta täällä liikenne on mitä on, niin kestää niinkin kauan kulkea.

Ootan pysäkillä bussia numero 946. Mietin aina ennen bussin tuloa, että pääsenkö jopa käytävälle saakka seisomaan, vai onko bussi niin täynnä, että täytyy jäädä heti etuovelle norkoilemaan. Erittäin harvoin pääsee istumaan.

Kun bussi saapuu, hortoilen kiinalaisten tavoin, koska ikinä ei tiedä, mihin bussikuski päättää pysähtyä. Hyppään bussiin, piippaan matkakortin lukijassa ja siinä sit ollaan kiinalaisten kanssa kuin sillit purkissa... Tähän tottuu tosi nopeasti! Ihmisiä tulee pysäkeiltä paljon kyytiin, joten vanavedessä kuljen pysäkki pysäkiltä kohti keskiovia.

Mun pitää jäädä yhdennellätoista pysäkillä pois. Maiseman perusteella tunnista pysäkin, tai jos hyvä tuuri käy ja bussissa ilmoitetaan pysäkkejä englanniksi, niin tunnistan nimestä "Qiao". Mun pysäkin kohdalla oon jo "valunut" tarpeeksi lähelle keskiovia, niin änkeän sit keskiovista nopeaa pois. Kuskit ei malta pysyä bussipysäkeillä ollenkaan, joten tulee aina melko kiire päästä pois.

Pienen kujan läpi kävelen Fahuazhen Roadille, missä mun työpaikka on. Matkaa ei tässäkään oo kuin jotain vajaa 100 metriä. Pitkiä matkoja ei siis tarvi kävellä, eikä mun tarvi edes vaihtaa kulkuneuvoja. Työpaikalla oon usein tasan yheksältä.

Classic Travelin toimisto sijaitsee isossa toimistokerrostalossa, jonka etuportilla on koko ajan vartijat. En oo oikein varma mitä muita toimistoja tässä talossa on, mutta ainakin kuntosali, toinen matkatoimisto ja joku parturikampaajakoulu. Lisään jossain vaiheessa kuvan albumiin, missä näkyy kaikki toimistot, mitä tässä rakennuksessa on!

Kuitenkin, kävelen ulkona portaat toiseen kerrokseen, kävelen Classic Travelin respatiskin ohi ja jatkan siitä toimistolle päin. Jotta pääsen toimistoon, mun pitää avata ovi sormenjälkitunnistimen avulla. Piippaan siis mun peukalon näytölle, ja ovi avautuu. Tän osaston (marketing, products, customer service) työpisteet on toimistohuoneen perällä, jossa mulla on oma työpiste.

Käynnistän koneen, avaan tietyt kansiot, sähköpostin, QQ:n (toimiston chat-palvelu) ja nettiselaimen. Katon mitä työtehtäviä työpaikkaohjaaja on mulle laittanut ja alan töihin.

Keskeisimpinä työtehtävinä mulla on:

 • WeChat -juttujen kirjoittaminen. WeChat on kiinalaisten app, jossa on yhdistetty: Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, WhatsApp yms. Täällä nuo edellä mainitut on blokattu (mutta toimii VPN:n kanssa), paitsi Whatsapp on sallittu.
 • Classic Travelin blogin päivittäminen
 • retkien lisääminen nettisivuille
 • matkapakettien lisääminen nettisivuille
 • nettisivujen tutkailu (ilmoittaa virheet, parannusehdotuksia yms.)
 • SkyScannerin matkatoimistovarausjärjestelmän opettelu (aivan hirveä koodiviidakko, mutta kyllä se alkaa pikkuhiljaa sujumaan)
 • Pinterestin päivittäminen
 • Facebookin päivittäminen
 • eri tapahtumiin osallistuminen
 • Aasian matkakohteisiin tutustuminen
 • matkakohde-esittelyn tekeminen Okinawasta.

Työtä siis on mulla ihan sopivasti. Mitään ns. "hankalaa", mulla ei ole, mutta tykkään silti tehä tämmösiä pikkujuttuja! Olin asennoitunut Suomessa siihen, että keitän täällä vaan kahvia tai jotain muuta turhauttavaa, mikä ei edistä mun oppimista millään tavalla. Nyt oon saanut tutustua Aasian matkailuun tosi hyvin, ja oon kyllä tosi tyytyväinen! Koulussa ollaan tutustuttu enemmänkin Lapin matkailuun, joten tää on tosi mukavaa, kun pääsee tutustumaan Aasiaan matkakohteina paremmin.

Hieman kyllä tekee hankalaksi se, että tietokone ja sivujen muokkausohjelmat ovat kiinaksi, niitä ei saa vaihdettua englanniksi. Työkielenä on kylläkin englanti. Oon pikkuhiljaa ruvennut tunnistamaan kiinalaisia kirjaimia! Se hyöty on tässä ollut. Mutta onneksi Google Translate toimii, jos ei viitsi työkavereilta kysyä...

Lounastauko kestää tunnin, ja se yleensä alkaa kello 12. Lounas täytyy maksaa itse, mutta koululta saa siis sen ruokarahan. Työkaverit ottaa mut aina mukaan syömään, mikä on tosi hyvä juttu, koska tähän mennessä ollaan käyty joka päivä eri ravintolassa lounaalla! Muutaman kerran ollaan käyty länsimaalaisessa ravintolassa syömässä. Tän työpaikan lähellä on tosi paljon ravintoloita, joten on varaa mistä valita.

Työpaikalla on juomavesipisteitä, mistä saa otettua kuumaa ja kylmää vettä. Täällä on myös kahvikone, joka mun harmiksi meni rikki viikko mun tulosta tänne. Lounastauolla käyn siis ostaan Coco cafesta latten, koska juon tooosi paljon kahvia muutenkin.

Illalla kuudelta pääsen töistä. Vaikka töissä meneekin koko päivä, niin aika kuluu nopeasti. Joskus ollaan töitten jälkeen lähdetty käymään keskustassa, mutta usein työpäivän jälkeen haluaa mennä hotellin lähettyville syömään ja siitä sit hotellille illaksi. Työpaikalta kun lähden hotellille, niin menen samaisella bussilla numero 946 takaisin, joka on yhtä täynnä kuin aamullakin.

Siinä oli mun normaali työpäivä. Muutamana kertana oon päässyt erilaisilla matkamessuilla käymään, mikä on ollut ihan huippu juttu! Classic Travelilla harkkarina olo on ollut tosi mukavaa, ja työkaverit ihan huippuja. Ei oo ainakaan mulla mitään negatiivista sanottavaa. Suosittelen!